Vendéglátóhelyed van?      Ezekre figyelj!

2018.11.15

Mikor kialakítod az új étlapod, azzal egyidőben megkezdődik az alapanyagok beszerzése ami izgalmas és változatos. Megtalálni azt a beszállítót aki folyamatosan biztosítja a megfelelő minőségű alapanyagokat nem egyszerű feladat. Manapság már fontos szempont , hogy a vendéglátóhelyek minél inkább helyi, kézműves, szezonális alapanyagokat használjanak.

Törekedjünk a minél frissebb és nem a tartósított alapanyagok beszerzésére. Emellett fontos az újítás, hogy valami izgalmas újdonság jelenjen meg szezonálisan. Az alapanyagok átvételénél figyeljünk a minőség ellenőrzésre. Nincsenek-e külső sérelmi nyomok a terméken, vagy nem indultak-e romlásnak, állati kártevők nyomait is érdemes figyelni. Emellett az illatokra- szagokra nagy hangsúlyt kell fektetni. Nem megfelelő árút nem érdemes átvenni. Nem megfelelő alapanyagból készült étel nem lesz megfelelő minőségű.

Az alapanyag további tárolás során más élelmiszereket is megfertőzhet. Amennyiben az alapanyagot átvettük a raktárban a tárolásának megfelelő hőmérsékleten kell elhelyezni. Különböző hőmérsékleti előírások vannak különböző termékekre. Melyek, ha egy hűtött térben vannak, úgy minden esetben a legalacsonyabb hőmérsékleti előírás az irányadó. A hőmérsékletet naponta többször ellenőrizzük, ezzel időben észrevesszük és elkerüljük az alapanyagok romlását.

Legyen ön az első, aki értesül az újdonságokról!

portal.nebih.gov.hu                                                                                                                                                  
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el